09909777085
پیغام در واتساپ
تماس تلفنی
امروز شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
44385483
09909777085

سوراخ کردن شیشه با دریل با ساده ترین روش - 8 روش آسان

گاهی اوقات ممکن است پیش بیاید که در جهت هر نوع از کاربردی باید شیشه ای که در محلی نصب می باشد و یا می خواهد به تازگی نصب شود را سوراخ هایی بنا به نوع کار پیش رو ایجاد کنیم . در این مقاله یاد می گیریم که چگونه شیشه را سوراخ کنیم .
سوراخکاری شیشه سکوریت و سوراخکاری در مورد انواع شیشه، دارای تفاوت هایی می باشد و در هر نوع از شیشه با نوع دیگر آن متفاوت می باشد . برای نمونه سوراخکاری بر روی شیشه سکوریت باید حتما در هنگام ساخت شیشه و قبل از سکوریت شدن آن انجام شود، زیرا پس از تثبیت شکل و طرح شیشه دیگر نمی توان آن را سوراخ کرد. اما در مورد شیشه لمینت یا سایر انواع شیشه، می توان سوراخکاری را حتی پس از ساخت شیشه هم به نتیجه رساند. پس بهتر است که قبل از اقدام به این کار یک آشنایی کلی با این موارد داشته باشیم . 
سوراخ کردن شیشه
در انواع مختلف شیشه ها تنها شیشه سکوریت می باشد که حتما باید سوراخکاری و یا برش بر روی ان قبل از اتمام مراحل ساخت انجام شود و بعد از پایان کار تنها کاری که می توان بر روی آن انجام داد یک لبه گیری بسیار ساده و مختصر می باشد. اما در انواع دیگر شیشه امکان سوراخکاری وجود دارد و تنها نوع شیشه سکوریت می باشد که دارای این استثنا می باشد . 
اصولا شما می توانید پس از ساخت شیشه، عملیات سوراخکاری و یا جاسازی را روی هر نوع شیشه ای به جز استثنایی که در بالا اشاره کردیم ایجاد کنید. اولین مرحله ای که لازم است جهت این نوع کار انجام دهید این است که دارای یک مته ی مناسب و کاربردی باشید و نکته ای که در این میان بهتر است بدانید این است که بهترین نوع مته برای انجام عملیات سوراخکاری بر روی شیشه مته ی الماس می باشد. بعد از انتخاب نوع مته در قسمت هایی که مد نظرتان می باشد شروع به دریل کردن کنید.  البته قبل از انجام شروع مرحله ی دریل کاری شیشه را در جایی ثابت کنید تا دچار لغزش در حین کار نشوید . در هنگام دریل کاری حتما حواستان باشد که نقطه ای که مد نظرتان است خیلی نزدیک به لبه های شیشه نباشد و مقداری فاصله داشته باشد تا دچار شکستگی نشود . در شروع دریل کاری، باید ابتدا با سرعت کم شروع به دریل کردن و ایجاد جاساز بر روی شیشه کنید. و پس از ایجاد کمی حفره بر روی شیشه می توانید سرعت دریل کاری را به تناسب بالا ببرید . نکاتی که باید در حین دریل کاری رعایت شود این می باشد که در حین عملیات دریل کاری حتما از مواد خنک کننده همانند آب و یا یک اسنفنج و پارچه ی مرطوب بر روی شیشه استفاده کنید تا از ایجاد ترک بر روی شیشه جلوگیری شود و مورد بعدی که جهت حفظ ایمنی خودتان می باشد این است که حتما در حین انجام تمامی مراحل از دستکش مخصوص جهت جلوگیری از بریدن دستان و عینک جهت جلوگیری از ورود براده های شیشه به چشمانتان استفاده کنید. انواع سوراخ کردن شیشه را اگر بخواهیم نام ببریم؛ ابتدا باید انواع شیشه را به شما بشناسانیم. شناخت انواع شیشه قدم آغازین در انواع سوراخ کردن شیشه است. شیشه ها نام های مختلفی دارند که برحسب کاربرد آنها و طریقه ی ساخت آنان این نام ها انتخاب می شوند.
شیشه ماده ای بسیار پرکاربرد است که به عنوان مواد اولیه در ساختمان سازی به کار برده می شود. در اصل یکی از ضروری ترین موادی است که ساختمان سازان باید نسبت به خرید آن اقدام کنند.
همانطور که در بالا گفته شد؛ انواع سوراخ کردن شیشه با توجه به نوع شیشه متفاوت است.

 

سوراخ کردن شیشه فلوت

اولین نوع شیشه نامش فلوت است. این شیشه صرفا برای ساختمان سازی به کار برده می شود. این نوع شیشه با مته الماس سوراخ می شود  و نسبت به شیشه های دیگر راحت تر برش می خورد.
شیشه ی فلوت در اصل شیشه پایه است و می تواند با فرآوری در کارگاه های حرفه ای به انواع دیگر شیشه تبدیل شود. از لحاظ آسانی سوراخ کردن شیشه فلوت با انواع دیگر شیشه از جمله: لمینت، سکوریت و رنگی بسیار متفاوت است. درجه سختی انواع سوراخ کردن شیشه با یکدیگر است و برخی اوقات نیز ناممکن است.سوراخ کردن شیشه های ضد گلوله معمولا ناممکن است و بهتر است در این زمینه تلاشی نکنید.

سوراخ کردن شیشه سکوریت

سوراخ کردن شیشه سکوریت با دیگر شیشه ها از لحاظ زمان سوراخ کردن متفاوت است. در اصل تفاوت در سوراخ کردن این شیشه ریشه در ساخت این شیشه خاص دارد. به این شیشه در زمان ساخت 650 تا 700 درجه گرما داده می شود و در کسری از ثانیه این شیشه را خنک می کنند. این پروسه ی گرما دهی باعث می شود که که مقاومت شیشه به دو برابر زمان قبل از گرمادهی افزایش پیدا کند. این افزایش مقاومت سوراخ کردن شیشه را سخت می کند؛ به همین جهت است که قبل از گرمادهی شیشه را برش می دهند و در اصل بعد از اتمام پروسه نمی توان شیشه سکوریت را سوراخ کرد.

انواع سوراخ کردن شیشه لمینت

اگر بخواهیم انواع سوراخ کردن شیشه لمینت را نام ببریم با کمی مشکل مواجه می شویم زیرا شیشه های لمینت به شیشه های نشکن معروف هستند. شیشه های لمینت از آنجایی که از چند لایه شیشه تشکیل شده اند؛ مانند شیشه های فلوت نیستند که به راحتی سوراخ شوند. اگر لایه رویی سوراخ شود، باز هم لایه های بعدی هستند که کار بسیار سخت است.

انواع سوراخ کردن شیشه های حرارتی

اگر بخواهیم صادقانه صحبت کنیم انواع سوراخ کردن شیشه های حرارتی کار آسانی نیست و بهتر است تا این برش قبل از حرارت دیدن شیشه انجام شود.
دستگاهی که به صورت حرفه ای در این موارد استفاده می شود؛ دستگاه برش لیزری است که کار برای بسیاری از افراد که در زمینه شیشه کار می کنند، راحت کرده است. دستگاه برش لیزری روشی آسان است که در انواع سوراخ کردن شیشه مورد استفاده قرار می گیرد اما باید متذکر شد که خرید این دستگاه هزینه بالایی را بر دوش فرد آماتور می گذارد.
 برای افرادی که در این رشته کار و فعالیت می کنند، این دستگاه انتخاب هوشمندانه ای است.
البته در شیشه بری ها ماشین های برش شیشه را می توان دید که با اتصال برق به آنان شروع به کار می کنند و سرعت برش شیشه را افزایش می دهند. این ماشین ها مجهز به تیغه ی الماس هستند که در برش شیشه بسیار کاربردی است.
لازم به ذکر است که تیغه ی الماس تنها ابزاری نیست که در انواع سوراخ کردن شیشه به کار برده می شود بلکه ابزارهای دیگری هستند که بسیار کاربردی تر نیز هستند اما تیغه ی الماس معروف ترین آنها است.
همواره به افراد توصیه می شود که برای سوراخ کردن شیشه به کارگاه های متبحر و معتبر مراجعه کنند زیرا برش شیشه آنطور که به نظر می رسد، کار آسانی نیست و حتما نیازمند آموزش های خاص است.

خطرات انواع سوراخ کردن شیشه

خطرات سوراخ کردن شیشه در صورتی که بدون وسایل ایمنی انجام شود، جبران ناپذیر است و ریسک آن بسیار بالا است.
برای سوراخ کردن شیشه ابتدا باید دستکشی مناسب سایز دستتان داشته باشید. چسبان بودن دستکش از مواردی است که برای حصول نتیجه مناسب باید رعایت شود زیرا سوراخ کرد شیشه نیاز به دقت بالایی دارد که دستکش ایمنی گشاد این امر را میسر نمی سازد.
وسیله ی ایمنی دیگر که در انواع سوراخ کردن شیشه به کار برده می شود، عینک ایمنی است. البته عینک ایمنی که کیفیت بالایی داشته باشد تا تراشه ها وارد چشم ها نشوند. استفاده از شیلد صورت نیز از موارد دیگری است که می تواند تمام صورت را ایمن نگه دارد و احتمال خراشیدگی را بسیار پایین بیاورد.
ترک برداشتن شیشه
نکته دیگر در انواع سوراخ کردن شیشه  ترک برداشتن شیشه است که بسیاری از مواقع برای افراد تازه کار در این زمینه رخ می دهد. اگر روش برش شیشه را نیاموخته باشید، ممکن است ترک های ریزی در شیشه ایجاد کنید. برای جلوگیری از ایجاد اینگونه ترک ها بهتر است ابتدا سطح شیشه را با مواد خنک کننده آغشته کنید. این مواد خنک کننده شامل: آب، اسفنج مرطوب و پارچه کتان مرطوب است که وجود یکی از این موارد در هنگام برش شیشه ضروری است.
قبل از برش شیشه شما نیازمند اندازه گیری های دقیقی هستید تا بتوانید شیشه را به درستی ببرید. دانستن سایز شیشه اولین قدم در برش است.
تسلط استادکار
تسلط استادکار بر کار برش شیشه از مواردی است که از ترک خوردن شیشه جلوگیری می کند. استادکار شیشه را باید بر روی سطح صافی بگذارد و همچنین شیشه باید ثابت نگه داشته شود. معمولا برای این کار از نگهدارنده های محکمی استفاده می کنند. خود استادکار نیز باید بر روی سطحی بلندتر از شیشه بایستد تا به خوبی بتواند تمام شیشه را ببیند.سطحی که استادکار بر روی آن می ایستد نباید لغزنده باشد؛ علاوه بر لغزندگی که از عوامل بسیار مهم است، باید فردی انتخاب شود که لرزش دست نداشته باشد.
افرادی که دچار لغزش دست هستند، نمی توانند گزینه مناسبی برای انجام این کار باشند.
روش برش شیشه های رنگی نیز مانند شیشه های فلوت است و تفاوتی با یکدیگر ندارند. با همین روش های بالا می توان به غیر از موارد استثناء که در متن بیان شد، برش را انجام داد امّا همواره باید نکات گفته شده چه در زمینه ایمنی و چه در زمینه مهارت را جدی گرفت.
در ادامه انواع روش هایی که برای برش شیشه یا بطری های ساده در منزل وجود دارد بیان می شود تا برای استفاده از بطری کوچک نیازمند مراجعه به شیشه بری نشوید.

انواع سوراخ کردن شیشه در منزل

انواع سوراخ کردن شیشه و بطری در منزل به بر شیشه با چوب، برش شیشه با قیچی، برش شیشه با آب و روغن، برش شیشه با سیم داغ و برش شیشه با نخ تقسیم بندی می شود. تنوع روش ها در برش بطری یا شیشه بسیار بالا است. اما همواره باید دقت داشته باشید که این روش ها برای شیشه های کم ضخامت و بطری های نوشابه یا وسایل داخل آشپزخانه است و شیشه های مقاوم تر را نمی توان با این روش ها سوراخ کرد.

برش شیشه با سیم داغ

این نوع برش کمی نیازمند سابقه ی فنی در این زمینه است زیرا باید سیم را به جریان متناوب وصل کنید. بهتر است دستگاهی داشته باشید که میزان جریان وارد شده را اندازه گیری کند. در این روش ابتدا سیم مسی بلندی را انتخاب کنید، منظور از سیم مسی صرفا به این جهت است که عبور جریان از آن میسر باشد. سیم را به صورت دولایه با دقت فراوان دور بطری مورد نظر می پیچید، دقت کنید که سیم تکان نخورد و ثابت باشد. در این هنگام سیم را با دقت فراوان به جریان برق وصل می کنید. بعد از قطع جریان آن را در کاسه ی آب یخ که از قبل آماده شده است، قرار می دهید. بطری با تکان ساده دست از یکدیگر جدا می شود. البته همانطور که گفته شد این روش کمی خطرناک است، در پایین روش های کم خطر تر و آسان تری را آموزش می دهیم.

برش شیشه با چوب

در این روش شما به یک ماژیک پررنگ، سطحی صاف و همچنین مقداری هیزم نیاز دارید. مقداری هیزم جمع آوری می کنید و آتش روشن می کنید، تکه ای چوب را در داخل آن می گذارید تا بسوزد. شیشه را بر سطح صاف قرار می دهید و با ماژیک میزان برش را خط می کشید.چوب داغ شده را از آتش بیرون می آورید و بر روی شیشه می گذارید. با حرکت دست دو تکه شیشه را جدا می کنید. 
برش با قیچی نیز همانند برش با چوب آسان است امّا آنچه در این نوع برش اهمیت حیاتی دارد، وجود دستکش ایمنی است زیرا بدون دستکش ایمنی عملا غیرممکن است. در این روش ابتدا دستکش ایمنی را می پوشید و ظرفی را مملو از آب می کنید. شیشه را در زیر آب با قیچی می برید. البته بعد از بیرون آوردن لازم است تا لبه های شسشه صاف شوند

برش با آب و روغن

تا جایی که می خواهید شیشه را ببرید، آب را به همان مقدار می ریزید و روغن را به آب اضافه می کنید. روغن به حدی باید اضافه شود که تمام سطح آب را بپوشاند. شیء فلزی را در مقابل آتش نگه می دارید و بعد از قرمز شدن، آن شیء را بر روی روغن می گذارید. به سرعت شیشه یا بطری را در آب سر فرو می برید. با تکان دادن به سرعت شیشه جدا می شود.
روش دیگر برش با نخ است که مانند روش های دیگر با وسایلی که در منزل دارید به راحتی امکان پذیر است و ریسک خطر پایینی نیز دارد. برای برش نیازمند: نخ کنفی، الکل و کبریت هستید. نخ را به خوبی با الکل آغشته می کنید؛ چندین بار باید این عمل تکرار شود. همه جای نخ را با دست چک کنید تا مطمئن شوید که نخ کاملا الکلی شده باشد. نخ آغشته به الکل را دور شیشه می پیچید. دقت کنید نخ نباید تکان بخورد و صرفا باید روی نقطه ی علامت گذاری شده باشد. کبریت را روشن می کنید و نخ را می سوزانید. سریعا بطری را داخل آب خنک فرو می برید. در انتها با کمک دستان خود شیشه را جدا می کنید.
اگر دقت کرده باشید در تمامی روش ها وجود آب ضروری است. حتی در برش هایی که در کارگاه ها نیز انجام می شود، وجود مواد خنک کننده از موارد ضروری و لازم در کار است.
اطلاعات تماس
دفتر مرکزی : اکباتان، خیابان نفیسی، کوچه کیوان، جنب هواپیمایی وارش
تلفن مرکز تماس: 09909777085 و 02144385483
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به فروشگاه یراق جو (بورس یراق آلات شیشه سکوریت) می باشد .
طراحی سایت : ایران طراح